2011. november 22., kedd

Csokoládés banánfalatok

Jellemzők: nagyon egyszerű, finom desszert télre és nyárra. A gyerekek mindig imádni fogják.
Elkészítési idő: 15-20 perc + 2-4 óra hűtés  
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók: 
  • 2 banán
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé 
  • egy teáskanál sütőmargarin
  • fogvájó- vagy jégkrémpálcikák, vagy hurkapálcika nagyobb darabokra törve
  • egy tálca sütőpapírral kibélelve
  • szabad hely a fagyasztóban

Elkészítés:
  1. A lehéjazott banánt vágd 2-3 centis darabokra. Egyenesen vágd a gyümölcs húsát. Minden darabba szúrj egy pálcikát. 
  2. Olvaszd meg gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben a csokoládét. A tál lehetőleg legyen kis átmérőjű és magas (így könnyebb lesz a banándarabok teljes felületét bevonni). Ha felolvadt, keverd el benne a margarint. Amennyiben nagyobb mennyiséget (több mint 2 db banánt) szeretnél bevonni, a csokiolvadékot tartsd melegen.
  3. Ragadj meg egy banánba szúrt pálcikát, majd forgasd meg az olvadt csokiban a gyümölcshúst. (Ízlés szerint megforgathatod dió-, mogyoró-, manduladarálékban vagy kókuszreszelékben is!)
  4. Tedd a bevont darabokat a sütőpapírral kibélelt tálcára.
  5. Told a tálcát legalább 2 órára a fagyasztóba. Jó étvágyat a házi finomsághoz!
Egyéb elnevezések: csokis banán házilag