Elkészítési idő: 35 perc (pitasütés nélkül)
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 30 dkg darált marhahús
- 4 db nagy pita (pitarecept itt)
- 1 közepes paradicsom felkockázva
- 10 dkg uborka meghámozva, apró kockákra vágva
- kevés fejeskáposzta lereszelve (vagy káposztasaláta levétől kinyomkodva)
- 1+2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csipet őrölt köménymag
- 1+1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 0,5 teáskanál csilipaprika (opcionális)
- 0,5 dl (olíva)olaj
- 0,5 dl tejföl vagy natúr joghurt
Elkészítés:
- Ízesítsd meg a darált húst köménymaggal, 2 fokhagymával, borssal és 1 csipet sóval, majd az olajon pirítsd meg. Fedő alatt párold puhára.
- A pitákat melegítsd át mikrohullámú sütőben (ha nem friss). Vágj le a tetejükből egy csíkot.
- A tejfölt vagy a joghurtot keverd el fokhagymával, sóval, s ízlés szerint csilivel is. Egy tálban rázd össze a zöldségdarabokkal.
- Oszd el a négy pita belsejében a marhahúsos keveréket és a zöldségsalátát, majd a levágott csíkokat helyezd vissza a tésztakorongokra.
- Tálald melegen! Jó étvágyat!
Összár: házilag készült pitából sütve 600-700 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: marhahúsos töltelék pitába, marhahúsos pita pikáns szósszal