2011. december 17., szombat

Marhahússal töltött pita

Jellemzők: gyors ebéd, vacsora kerekedhet a marhahússal töltött pitából. Fűszeres, pikáns ízű, zsírszegény.
Elkészítési idő: 35 perc (pitasütés nélkül)
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg darált marhahús
  • 4 db nagy pita (pitarecept itt)
  • 1 közepes paradicsom felkockázva
  • 10 dkg uborka meghámozva, apró kockákra vágva
  • kevés fejeskáposzta lereszelve (vagy káposztasaláta levétől kinyomkodva)
  • 1+2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1+1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 0,5 teáskanál csilipaprika (opcionális)
  • 0,5 dl (olíva)olaj
  • 0,5 dl tejföl vagy natúr joghurt

Elkészítés:
  1. Ízesítsd meg a darált húst köménymaggal, 2 fokhagymával, borssal és 1 csipet sóval, majd az olajon pirítsd meg. Fedő alatt párold puhára.
  2. A pitákat melegítsd át mikrohullámú sütőben (ha nem friss). Vágj le a tetejükből egy csíkot.
  3. A tejfölt vagy a joghurtot keverd el fokhagymával, sóval, s ízlés szerint csilivel is. Egy tálban rázd össze a zöldségdarabokkal.
  4. Oszd el a négy pita belsejében a marhahúsos keveréket és a zöldségsalátát, majd a levágott csíkokat helyezd vissza a tésztakorongokra.
  5. Tálald melegen! Jó étvágyat!

Összár: házilag készült pitából sütve 600-700 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: marhahúsos töltelék pitába, marhahúsos pita pikáns szósszal