2011. december 16., péntek

Mit főzzek a héten? 2011. december 19 - 25.

Mit főzzek ma olcsón? Mi legyen az egyszerű ebéd, a vacsora a héten? Receptötletek, menüjavaslatok, ételtippek hétfőtől vasárnapig (2011. december 19 - 25.). 


Az árkalkuláció csak hozzávetőleges, s az összes aznapra felsorolt fogás összárát mutatja (négy adaggal számolva). Az oldalon az itt felsorolt ételek mindegyikének megtalálható az elkészítési módja.

Hétfő, 2011. december 19.
  • Tökfőzelék, sült lecsókolbásszal. Összár: kb. 750 Ft. Elkészítési idő: 50 perc.
  • Bevásárlólista: 1 kg mirelit tök, tejföl/natúr joghurt/kefir, 40 dkg lecsókolbász.
Kedd, 2011. december 20.
  • Petrezselyemleves. Csilis bab párolt rizzsel. Összár: kb. 1000 Ft. Elkészítési idő: 60 perc.
  • Bevásárlólista: rizs, 30 dkg darált hús, tejföl, vörösbab, csili, fokhagyma, morzsolt kukorica, paradicsom(püré), 1 db zöldpaprika.
Szerda, 2011. december 21.
  • Sajtos csirkemell krumpliágyon.  Összár: kb. 900 Ft.  Elkészítési idő: 50 perc.
  • Bevásárlólista: 50 dkg csirkemellfilé, 1 kg burgonya, fokhagyma, 10 dkg trappista.
Csütörtök, 2011. december 22.
  • Édes tejleves. Kínai tojásos rizs. Összár: kb. 750 Ft. Elkészítési idő: 50 perc.
  • Bevásárlólista: tojás, cérnametélt, rizs, vaníliás cukor, szójaszósz.
Péntek, 2011. december 23.
  • Sajtos-cukkinis lepény. Összár: kb. 800 Ft. Elkészítési idő: 55 perc.
  • Pihe-puha karácsonyi mézeskalács. Összár: kb. 600 Ft. Elkészítési idő: 150 perc.
  • Bevásárlólista: 15 dkg  kemény sajt, 1-2 friss, fiatal cukkini, 10 db tojás, főzőtejszín, méz, mézeskalács-fűszerkeverék, citrom.
Szombat, 2011. december 24.
  • Halászlé. Almás pulykacomb burgonyapürével. Összár: 1800 Ft. Elkészítési idő: kb. 120 perc.
  • Almás-sütőtökös bejgli. Összár: kb. 600 Ft. Elkészítési idő: 150 perc.
  • Bevásárlólista: 1 kg ponty, halászlésűrítmény/halászlékocka/apróhal, 4 kisebb pulyka alsócomb, burgonya, alma, savanyúság, sütőtök, méz, élesztő, vaj, citrom.
Vasárnap, 2012. december 25.
  • Töltött káposzta. Összár: 1200 Ft. Elkészítési idő: 210 perc.
  • Mákos patkó (pozsonyi kifli). Összár: 800 Ft. Elkészítési idő: 140 perc.
  • Bevásárlólista: 1 fejes káposzta, savanyú káposzta, 1,2 kg zsíros darált hús vagy aprólékhús, paradicsompüré, mák, élesztő, citrom, tojás, mazsola.