2011. december 9., péntek

Hamis Rigó Jancsi (sütés nélkül)

Jellemzők: gyorsan elkészülő habos desszert, sütni nem kell.
Elkészítési idő: 25 perc + 120-180 perc hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók kb. 12 - 16 kocka Rigó Jancsihoz:
  • 1 csomag babapiskóta (200 g)
  • 3 dl híg kávé
  • 1 közepes doboznyi Hulala (500 g, cukrászati habalapanyag)
  • 0,5 üvegcse rumaroma vagy kb. két evőkanál sütőrum
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé (opcionális)
  • 1 evőkanál étolaj (opcionális)
  • egy kisebb, mély tepsi vagy egy mély, szögletes jénai sütőtál

Elkészítés:
  1. A babapiskótákat egyenként forgasd meg a kávé és a rum keverékében úgy, hogy nagyjából megszívják magukat nedvességgel, de ne málljanak szét. Rakd ki velük a tál vagy a tepsi alját. 
  2. 5-6 darab maradék babapiskótát morzsolj szét.
  3. Verd fel a Hulalát kemény habbá a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. (A habnak nem kell túl édesnek lennie!)
  4. A habot egyenletesen terítsd el a piskótarétegen. Szórd meg a morzsával a tetejét.
  5. Olvaszd fel gőz fölött vagy mikróban az étcsokoládét. A híg csokiban keverd el az étolajat. Ha kicsit meghűlt, de még folyik, csurgasd vékony sugárban a süti tetejére (nem kell a teljes felületét bevonni). 
  6. Hűtsd a süteményt legalább két-három órán hosszán át a hűtőszekrényben. Tálald hidegen. Jó étvágyat!

Összár: 1000 - 1300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csokis - kakaós - habos babapiskótatorta