Elkészítési idő: 25 perc + 120-180 perc hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
- 1 csomag babapiskóta (200 g)
- 3 dl híg kávé
- 1 közepes doboznyi Hulala (500 g, cukrászati habalapanyag)
- 0,5 üvegcse rumaroma vagy kb. két evőkanál sütőrum
- 2 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé (opcionális)
- 1 evőkanál étolaj (opcionális)
- egy kisebb, mély tepsi vagy egy mély, szögletes jénai sütőtál
Elkészítés:
- A babapiskótákat egyenként forgasd meg a kávé és a rum keverékében úgy, hogy nagyjából megszívják magukat nedvességgel, de ne málljanak szét. Rakd ki velük a tál vagy a tepsi alját.
- 5-6 darab maradék babapiskótát morzsolj szét.
- Verd fel a Hulalát kemény habbá a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. (A habnak nem kell túl édesnek lennie!)
- A habot egyenletesen terítsd el a piskótarétegen. Szórd meg a morzsával a tetejét.
- Olvaszd fel gőz fölött vagy mikróban az étcsokoládét. A híg csokiban keverd el az étolajat. Ha kicsit meghűlt, de még folyik, csurgasd vékony sugárban a süti tetejére (nem kell a teljes felületét bevonni).
- Hűtsd a süteményt legalább két-három órán hosszán át a hűtőszekrényben. Tálald hidegen. Jó étvágyat!
Összár: 1000 - 1300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csokis - kakaós - habos babapiskótatorta