Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg sertésszív megtisztítva, a masszív erektől megfosztva, vékony szeletekre vágva
- 2-3 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 1 zöldpaprika felkarikázva (vagy paprika és paradicsom helyett néhány evőkanál lecsó)
- 1 paradicsom megnyúzva, feldarabolva, vagy 2 evőkanál paradicsompüré
- 0,5 kiskanál őrölt köménymag (opcionális)
- 1 gerezd fokhagyma péppé zúzva
- 1 dl vörösbor (opcionális)
- só
- 4 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál sertészsír vagy étolaj
Elkészítés:
- Forrósítsd fel a zsiradékot, s dinszteld meg rajta a hagymát.
- Keverd hozzá a pirospaprikát, majd a szívcsíkokat. Öntsd fel a vörösborral és kb. 1,5 pohár vízzel. Ízesítsd a köménnyel, meg a foghagymával.
- Párold a szívet majdnem puhára fedő alatt.
- A már majdnem puha belsőséghez add a zöldségeket vagy a lecsót. Sózd meg.
- Közepes lángon főzd puhára az egészet.
- Tálald forrón. Jó étvágyat!
Összár: szezontól függően kb. 550 - 700 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: vörösboros szívpörkölt, disznószív-pörkölt recept, sertésszívpörkölt borosan, egyszerűen.