Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:
- 17 dkg sütőmargarin (egy kockamargarin 2/3-a) VAGY ugyanennyi vaj
- 30 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás
- csipetnyi só
- 10 dkg búzafinomliszt
- 5 dkg jobb fajta kakaópor (20%-os, vagy magasabb zsírtartalmú)
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg durvára vágott vagy darált dió, VAGY ugyanennyi mogyoró VAGY ugyanennyi mandula
- egy tepsi zsiradékkal kikenve VAGY sütőpapírral kibélelve (ez a jobbik választás)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
- Olvaszd folyékonnyá a zsiradékot, de ne legyen forró. Használd a mikrosütőt.
- Üsd egy keverőtálba a tojásokat. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, a kakaóport és a lisztet, valamint az olvasztott zsiradékot. Végül add a sűrű masszához a diót is.
- Oszlasd szét egy kanállal a brownie tésztáját a tepsi alján.
- Told a tepsit 30-40 percre az előmelegített sütőbe. (A sütési idő nagyban függ a tepsi méretétől és anyagától, valamint attól, hogy a brownietészta milyen magasan van abban.) A 30. percben végezz fogpiszkálópróbát.
- Hűtsd ki a kész süteményt. Szórd meg porcukorral a tetejét (vagy vond be csokimázzal), majd vágd fel. Jó étvágyat!
Összár: 500 - 600 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: brownie csokoládé nélkül