Hozzávalók négy személyre: 40 dkg kelbimbó (mirelit vagy friss), 5 dkg vaj / margarin, 4 db tojás, 1 pohár tejföl (175 g), zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítés:
- A kelbimbót párold puhára kevés sós vízben.
- Ha kész, csöpögtesd le.
- Egy tűzálló tálat kenj ki némi vajjal vagy margarinnal, majd szórd be prézlivel.
- Tedd beée a kelbimbókat és morzsold rá a maradék vajat.
- A tojásokat verd fel, majd keverd el alaposan a tejföllel. Ne felejtsd el sóval és borssal ízesíteni.
- A tejfölös-tojásos elegyet öntsd a kelbimbókra.
- Süsd addig, amíg a tejföl meg nem szikkad az étel tetején.
Tipp: kelbimbó helyett brokkolival is elkészíthető.
Egyéb elnevezések: tojással rakott kelbimbó