Hozzávalók négy személyre: négy darab csirkefarhát (kb. 2 kg), 4 db (kb. 15-20 dkg) máj, só, bors, petrezselyemzöld, 6 szikkadt zsemle, 2 kisebb fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb), ételízesítő, majoránna, 4 tojás, étolaj vagy zsír.
Elkészítés:
- A csirkefarhátakból szedd ki a tüdőt, vágd ki a felesleges hájat és a zsírzómirigyet. Mosd meg és dörzsöld be majoránnával és sóval.
- A töltelékhez kapard össze (vagy daráld le) a nyers csirkemájat, pirítsd meg az apró kockákra vágott hagymával együtt némi zsiradékon.
- Ha egy kicsit meghűlt a máj, keverd el benne a négy tojást, a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemléket. Ízesítsd egy evőkanálnyi ételízesítővel, némi sóval és borssal, illetve finomra vagdalt petrezselyemzölddel.
- Alaposan dolgozd össze a masszát.
- Egyenletesen töltsd meg a farhátak belsejét.
- Tedd a farhátakat kiolajozott tepsibe úgy, hogy a töltelék a tepsi aljához kerüljön.
- Süsd meg 180-200 fokon keresztül egy órán át. Az első negyven percre takard le a tepsit egy darab alufóliával.
Egyéb elnevezések: töltött csirke, csirke töltve, töltött csirke magyarosan, csirkefarhát töltve.