Sütési hőfokozatok átváltása
Celsius
fok
|
Gázfokozat
|
140°C
|
1-es
gázfokozat
|
150°C
|
2-es
gázfokozat
|
160°C
|
3-as
gázfokozat
|
180°C
|
4-es
gázfokozat
|
190°C
|
5-ös
gázfokozat
|
200°C
|
6-os
gázfokozat
|
210°C
|
7-es
gázfokozat
|
220°C
|
8-as
gázfokozat
|
240°C
|
9-es
gázfokozat
|
260°C
|
10-es
gázfokozat
|
Hány gramm egy csésze....?
Segítség az angolszász receptek csészés / bögrés mértékegységrendszerének átváltásához. Egy csésze űrtartalma a metrikus rendszer szerint hozzávetőlegesen 250 ml.
Ételfélék | Gramm |
Árpagyöngy (gersli) | 220 |
Banánpüré | 260 |
Barna cukor | 226 |
Cukkini (apró kockákra vágva) | 133 |
Cukor (kristálycukor) | 220 |
Csicseriborsó (száraz) | 210 |
Csirkemell apró kockákra vágva | 150 |
Csokoládédarabok | 190 |
Datolya (aszalt, mag nélkül) | 170 |
Dió (egészben) | 124 |
Egész mandula | 110 |
Fekete áfonya | 150 |
Joghurt (natúr) | 270 |
Kakaópor | 115 |
Kókuszreszelék | 90 |
Kukoricaliszt | 150 |
Kuszkusz | 185 |
Liszt (búzafinomliszt) | 150 |
Málna (fagyasztott vagy friss) | 130 |
Mazsola | 190 |
Nyers rizs | 228 |
Petrezselyemzöld (apróra vágva) | 75 |
Porcukor | 225 |
Póréhagyma apróra darabolva | 90 |
Reszelt trappista sajt | 100 |
Rizspehely, puffasztott rizs | 35 |
Sárgarépa (apró kockákra vágva) | 142 |
Tejföl (1 amerikai csészényi!) | 250 |
Vaj | 238 |
Víz | 250 |
Zöldborsó (nyers) | 130 |
Zsemlemorzsa | 115 |