Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: **** / *****
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
- 40 dkg máj típusától függően előkészítve (a szárnyasfélék mája szív nélkül!), nagyon vékony csíkokra vágva
- 1 csomag (500 g) spagetti sós vízben kifőzve, leszűrve
- 20 dkg gomba vékonyra szeletelve
- 0,5 dl (olíva)olaj
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 teáskanál majoránna
- 0,5 pohár (85 g) tejföl
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
- só
Elkészítés:
- A vöröshagymát fonnyaszd meg az olajon.
- Add a hagymához a gombát, ízesítsd borssal, pirospaprikával, majoránnával. Párold a gombát puhára közepes lángon, fedő nélkül.
- Ha a gombáról elfőtt a felesleges víz, süsd 5 percig a májcsíkokat az edényben. Tartsd az ételt nagy lángon és kevergesd folyamatosan.
- A megpuhult májat sózd meg, vedd le a tűzről. Keverd hozzá a tejfölt és a paradicsompürét.
- Tálald a spagettihalmokra öntve. Jó étvágyat!
Összár: sertésmájból elkészítve, tésztával, csiperkegombával kb. 600-700 Ft, csirkemájból elkészítve, tésztával, csiperkegombával: 700-750 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: olasz májas tészta egyszerűen, spaghetti fegato, gombás máj, csirkemájas spagetti, disznómájas spagetti, borjúmájas spagetti.