Hozzávalók a tésztához: 2 hosszú, vaskos szál sárgarépa, 5 evőkanál cukor (vagy barnacukor), liszt, 15 dkg margarin / zsír / vaj, egy evőkanál méz, egy tasak sütőpor, pici fahéj, citrom (héja és leve), 1 tojás + 1 fehérje, porcukor, lekvár.
Elkészítés:
- Reszeld le a sárgarépát kis lyukú reszelőn.
- Add hozzá a cukrot, a mézet, a zsiradékot, a sütőport, a tojás sárgáját, egy kevés reszelt citromhéjat, fahéjat és annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz. Gyúrd össze alaposan.
- Nyújts a masszából két vékony, egyforma vastagságú tésztát. Az egyiket tedd egy kikent tepsi aljára, kend meg vékonyan lekvárral, majd fedd be a másik süteménylappal.
- Süsd meg közepes hőfokozaton.
- Verd keményre a két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral és citromlével! A mázzal kend meg a kész sütemény tetejét.
- Várd meg, amíg kiszikkad a máz és már fogyasztható is a sütemény!
Egyéb elnevezések: répasüti, sárgarépasüti, sárgarépás sütemény, répatorta.