Elkészítési idő: 80 perc + pihentetés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 20 + 20 dkg cukor
- 30 dkg búzafinomliszt
- 1 tojás
- 5 +20 dkg sütőmargarin (egy kocka)
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szalakáli
- 2 + 1 dl tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 0,5 üvegcse rumaroma (vagy 2 evőkanál sütőrum)
- 1 kis zacskó kókuszreszelék (10 dkg)
- 1 evőkanál étolajjal kikent, liszttel behintett mély tepsi
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
- 2 dl langyos tejben keverd el a szalalkálit.
- 20 dkg cukorral, s egy pici csipet sóval kavarj el 5 dkg margarint.
- Add hozzá a mézet, a tojást, a szalalkális tejet és apródonként a lisztet. Keverd az egészet egynemű tésztává.
- Öntsd a sütimasszát a kikent, belisztezett tepsibe. Süsd az előmelegített sütőben kb. 35 percen át.
- Amíg az elkészült süteménylap hűl, készítsd el a bevonatot.
- Forralj fel 1 dl tejet, s olvassz fel benne 20 dkg margarint, 20 dkg cukrot és 4 evőkanál kakaóport. Add hozzá a rumaromát is. Hűtsd ki.
- Vágd körülbelül azonos méretű kockákra a süteménylapot.
- Mártsd a kockákat a bevonatba, csepegtesd le, majd forgasd meg azokat a (tányérba kiöntött) kókuszreszelékben.
- Helyezd a kókuszkockákat egy éjszakára hűvös helyre, hogy megpuhuljanak. Jó étvágyat!
Összár: 850 - 1000 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: kakaós kókuszos süti, kókuszszelet kakaós mázzal.