2011. december 11., vasárnap

Kókuszkocka egyszerűen, olcsó süteménylapból

Jellemzők: nem drága, szalagárés süteménylapból készülő klasszikus finomság. 
Elkészítési idő: 80 perc + pihentetés 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók:
  • 20 + 20 dkg cukor
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 1 tojás
  • 5 +20 dkg sütőmargarin (egy kocka)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szalakáli
  • 2 + 1 dl tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 0,5 üvegcse rumaroma (vagy 2 evőkanál sütőrum)
  • 1 kis zacskó kókuszreszelék (10 dkg)
  • 1 evőkanál étolajjal kikent, liszttel behintett mély tepsi

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
  2. 2 dl langyos tejben keverd el a szalalkálit.
  3. 20 dkg cukorral, s egy pici csipet sóval kavarj el 5 dkg margarint.
  4. Add hozzá a mézet, a tojást, a szalalkális tejet és apródonként a lisztet. Keverd az egészet egynemű tésztává.
  5. Öntsd a sütimasszát a kikent, belisztezett tepsibe. Süsd az előmelegített sütőben kb. 35 percen át.
  6. Amíg az elkészült süteménylap hűl, készítsd el a bevonatot.
  7. Forralj fel 1 dl tejet, s olvassz fel benne 20 dkg margarint, 20 dkg cukrot és 4 evőkanál kakaóport. Add hozzá a rumaromát is. Hűtsd ki.
  8. Vágd körülbelül azonos méretű kockákra a süteménylapot.
  9. Mártsd a kockákat a bevonatba, csepegtesd le, majd forgasd meg azokat a (tányérba kiöntött) kókuszreszelékben.
  10. Helyezd a kókuszkockákat egy éjszakára hűvös helyre, hogy megpuhuljanak. Jó étvágyat!

Összár: 850 - 1000 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: kakaós kókuszos süti, kókuszszelet kakaós mázzal.