Elkészítési idő: 20 perc bekeverés + 15 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 25 dkg búzafinomliszt
- 4 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 9 dkg vaj felolvasztva (nem helyettesítendő sütőmargarinnal)
- a tálaláshoz: lekvár, tejszínhab, juharszirup, vaj, csokiöntet, karamellaöntet, friss gyümölcs
- 1 dkg vajjal kikent kisebb, tapadásmentes serpenyő (vagy ha van, akkor két serpenyő)
Elkészítés:
- A lisztet szitáld egy keverőtálba, s keverd el a sóval, a sütőporral és a porcukorral.
- Egy másik tálban a tejet elegyítsd a folyékony (de nem forró) vajjal és a tojásokkal.
- Keverd simára a nedves és a száraz hozzávalókat.
- Hevíts fel 1 dekányi vajat egy serpenyőben, s - a szokásos módon - merj egy szedőkanálnyit az edénybe. Vaskos lesz, és nagy buborékok képződnek rajta, de ezek miatt ne aggódj. A további palacsinták sütése előtt már nem kell kivajazni a serpenyőt. A tészták mindkét oldalát aranybarnára kell sütni.
- Amennyiben van két egyforma méretű serpenyőd, süss egyszerre két tésztakarikát. Az amerikai palacsinta csak forrón az igazi. Ha kihűl, kellemes állagát elveszti. A kisült korongokat lehetőleg tartsd meleg helyen tálalásukig.
- Tálald a fentebb leírtak szerint. Felgöngyölni, négyrét hajtani nem kell. Jó étvágyat!
Összár: ízesítőanyagok nélkül 450 - 500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: vastag palacsinta recept, könnyű palacsinta recept, tejes - vajas palacsinta recept