Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 közepes fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 nagyobb sárgarépa felkockázva
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér felkockázva
- 2 zöldségleveskocka vagy 1 liter átszűrt zöldségleves / csontleves
- 1 kisebb gumó feketeretek apró kockákra vágva
- 1 szelet (kb. 15 dkg) fejeskáposzta csíkokra vágva
- 1 kisebb darab zellergumó felkockázva
- 2 evőkanál étolaj (vagy 1 púpozott evőkanál sertészsír)
- só
- őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- szárított rozmaring (opcionális)
- szárított vagy friss petrezselyemzöld
- ételízesítő
Elkészítés:
- Dinszteld meg a hagymát az étolajon.
- Helyezd a feldarabolt zöldségeket a hagymás zsiradékra, majd pirítsd kavargatva pár percig.
- Öntsd fel kevés vízzel a zöldségeket. Sózd, borsozd meg, add hozzá a fokhagymát. Fedő alatt párold puhára a hozzávalókat.
- Engedj a levesalaphoz annyi vizet (vagy csontlevet), hogy az összes folyadék kb. 1 liter legyen.
- A felfőtt levest ízesítsd a leveskockákkal és további fűszerekkel. Hagyd még főni kb. 5 percig.
- Tálald forrón. Jó étvágyat!
Összár: kb. 250 - 350 Ft.