Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + 15-20 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 12 db muffinhoz: (1 bögre = 2,5 dl, a bögrés mennyiségek dkg-ban való kifejezéséhez lásd a Konyhai segédletet.)
- 2 bögre liszt
- fél tasak sütőpor
- 3 érett kivi meghámozva és péppé nyomva (levével együtt)
- 1 csipetnyi só
- 1 bögre kristálycukor
- 3/4 bögre étolaj
- 3/4 bögre tej
- 2 tojás
- tapadásmentes muffinsütőforma VAGY muffinsütőforma muffinpapírral kibélelve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Keverd össze egy keverőtálban a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
- Egy másik tálban keverd össze az étolajat a tejjel és a felvert tojásokkal, majd öntsd a liszthez ezt az egyveleget, s forgasd össze az egészet. (Nem kell sokáig kevergetni, csak addig, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és a cukor feloldódjon.)
- Add a muffinmasszához a kivipépet is, csak forgasd át egy-két léha mozdulattal ezt a tésztában.
- Szokás szerint egyenletesen oszlasd el a muffinforma lyukaiban a keveréket. Told a formát 15-20 percre az előmelegített sütőbe.
- Jó étvágyat a kicsit bizarr színű, de nagyon jó ízű süteményhez!
Összár: 400 - 500 Ft (2011)