2011. november 27., vasárnap

Kivis muffin (bögrés, egyszerű süti)

Jellemzők: finom muffin percek alatt. A téli kiviszezon a megsütéséért kiált!
Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + 15-20 perc sütés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók 12 db muffinhoz: (1 bögre = 2,5 dl, a bögrés mennyiségek dkg-ban való kifejezéséhez lásd a Konyhai segédletet.)
  • 2 bögre liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 3 érett kivi meghámozva és péppé nyomva (levével együtt)
  • 1 csipetnyi só
  • 1 bögre kristálycukor
  • 3/4 bögre étolaj
  • 3/4 bögre tej
  • 2 tojás
  • tapadásmentes muffinsütőforma VAGY muffinsütőforma muffinpapírral kibélelve

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
  2. Keverd össze egy keverőtálban a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. 
  3. Egy másik tálban keverd össze az étolajat a tejjel és a felvert tojásokkal, majd öntsd a liszthez ezt az egyveleget, s forgasd össze az egészet. (Nem kell sokáig kevergetni, csak addig, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és a cukor feloldódjon.)
  4. Add a muffinmasszához a kivipépet is, csak forgasd át egy-két léha mozdulattal ezt a tésztában.
  5. Szokás szerint egyenletesen oszlasd el a muffinforma lyukaiban a keveréket. Told a formát 15-20 percre az előmelegített sütőbe.
  6. Jó étvágyat a kicsit bizarr színű, de nagyon jó ízű süteményhez!

Összár: 400 - 500 Ft (2011)