Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 40 dkg gomba jól megmosva, feldarabolva
- 1 csomó petrezselyemzöld finomra metélve
- 6 db tojássárgája
- 6 db tojásfehérje kemény habbá verve
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj habosra kavarva
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- őrölt feketebors
- 1 pohár tejföl (175 g)
Elkészítés:
- A gombadarabokat tedd oda párolódni egy nagyobb átmérőjű serpenyőben. Egy evőkanálnyi zsiradék legyen alatta. Ízesítsd sóval, borssal. Figyelj arra, hogy mire teljesen megpuhul a gomba, ne maradjon semmi leve.
- Ha elkészült, hűtsd ki.
- Keverd el a tejfölt a petrezselyemzölddel és a tojássárgájával. Add hozzá a prézlit, a habosra kavart vajat, végül a tojásfehérjehabot. Óvatosan elegyítsd.
- A tojásos elegyet öntsd a gombára, s helyezd a lefedett serpenyőt gyenge lángra.
- Addig hagyd a tűzön a serpenyőt, amíg a keverék meg nem keményedik teljesen. (Kavargatni nem kell.)
- Fogyasztható friss kenyérrel, sült krumplival, burgonyapürével vagy párolt rizzsel is. Illik mellé a friss uborka, paprika, paradicsom, retek, illetve különböző saláták és savanyúságok.