2011. október 30., vasárnap

Csirkeszárny vadasan (pénztárcakímélő változat), egyszerűen

Egy órán belül elkészül, pikáns és laktató.




Hozzávalók négy személyre: 16 db csirkeszárny két darabra vágva, a szárnytőtől megfosztva, 1 nagy répa, 1 fehérrépa, petrezselyemzöld, zellerzöld, 1 evőkanál cukor, mustár, citromlé, só, bors, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 babérlevél.


Elkészítés:

  1. A megtisztított csirkeszárnyakat tedd oda párolódni egy lábasba (kevés, enyhén sós vízben). Tedd a vízbe a babérlevelet.
  2. Ha már majdnem megpuhultak, vedd ki a babérlevelet, reszeld bele a sárgarépát és a fehérrépát. Adj hozzá egy maréknyi metélt petrezselyemzöldet és zellerzöldet.
  3. Készíts karamellt egy evőkanál cukorból, majd engedd fel egy dl vízzel és öntsd a húsra.
  4. Főzd még a csirkeszárnyak teljes megpuhulásáig. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, citromlével.
  5. Keverd el egy tálkában a lisztet a tejföllel csomómentesre, s hígítsd fel kb. egy dl vízzel.
  6. Sűrítsd be vele az ételt és főzd fel.
  7. Tálald orsótésztával vagy zsemlegombóccal.

Egyéb elnevezések: vadas csirkeszárny egyszerűen