Hozzávalók négy személyre: 16 db csirkeszárny két darabra vágva, a szárnytőtől megfosztva, 1 nagy répa, 1 fehérrépa, petrezselyemzöld, zellerzöld, 1 evőkanál cukor, mustár, citromlé, só, bors, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 babérlevél.
Elkészítés:
- A megtisztított csirkeszárnyakat tedd oda párolódni egy lábasba (kevés, enyhén sós vízben). Tedd a vízbe a babérlevelet.
- Ha már majdnem megpuhultak, vedd ki a babérlevelet, reszeld bele a sárgarépát és a fehérrépát. Adj hozzá egy maréknyi metélt petrezselyemzöldet és zellerzöldet.
- Készíts karamellt egy evőkanál cukorból, majd engedd fel egy dl vízzel és öntsd a húsra.
- Főzd még a csirkeszárnyak teljes megpuhulásáig. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, citromlével.
- Keverd el egy tálkában a lisztet a tejföllel csomómentesre, s hígítsd fel kb. egy dl vízzel.
- Sűrítsd be vele az ételt és főzd fel.
- Tálald orsótésztával vagy zsemlegombóccal.
Egyéb elnevezések: vadas csirkeszárny egyszerűen