2009. április 20., hétfő

Császárszalonnás tepsis krumpli (olcsó, gyors tepsis krumpli recept)

Hozzávalók:
a család étvágya szerint 1 kg - 1,5 kg krumpli, két evőkanál étolaj, 40 dkg főtt, füstölt császárszalonna, ételízesítő, kevéske pirospaprika, bors, 1 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 nem csípős zöldpaprika, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl.

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és fél cm vastag karikákra vágjuk. Egy jénai vagy agyagtál aljára öntjük az olajat, ráhalmozzuk a burgonyakarikákat, erre meg a kisebb darabokra vágott szalonnát, a paradicsom-, paprika-, és a hagymakarikák. Felöntjük kb. fél decinyi vízzel. Ízlés szerint megfűszerezzük a fenti fűszerekkel. 20-25 percig süssük alufóliával letakarva közepes lángon, majd vegyük ki a tálat, oszlassuk el az étel tetején a tejfölt, s a továbbiakban süssük addig fólia nélkül, amíg a tejföl meg nem pirul.

Ha van maradék pörköltünk, akkor azt is rátehetjük ledarálva a szalonna helyett a burgonyára, de ebben az esetben az ételt óvatosabban fűszerezzük.

Nyáron tálaljuk friss uborkasalátával, télen csalamádéval.

Kategória: szuperolcsó.
Császárhúsos tepsis burgonya, tepsiben sült krumpli császárszalonnával