Elkészítési idő: 60 perc + sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 2 közepes szemű burgonya megtisztítva
- 30 dkg sajt (trappista, füstölt trappista, edámi stb.) lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma péppé zúzva
- 1 pici fej hagyma lereszelve
- őrölt fehér bors
- 1 evőkanálnyi apróra metélt friss petrezselyemzöld vagy kevés szárított
- só
- 3 + 1-2 tojás
- búzafinomliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Kockázd apróra a krumplit, s főzd meg enyhén sós vízben. Ha kihűlt, pépesítsd.
- A krumplipépet keverd össze 3 tojással, a reszelt sajttal, s kevés liszttel. Ízesítsd borssal, hagymával, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel. Gyúrj ezekből egynemű masszát.
- Formázz a fasírttésztából apró, kb. 4 cm átmérőjű, lapos, kb. 2 cm vastag pogácsákat.
- A pogácsákat forgasd meg előbb lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában.
- Süsd ki a sajtfasírtokat közepesen forró olajban.
- Tálald melegen. Jó étvágyat!
Összár: 600 - 700 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: húspótló sajtból, sajtpogácsa, rántott sajt kiadósan, másképp