Hozzávalók: 10 dkg ízes sertészsír, 2 + 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 50 dkg liszt, 2 evőkanál tejföl, 20 dkg darált tepertő, só, bors.
Elkészítés:
- Szitáld egy lisztet egy keverőtálba. Add hozzá a lágy, szobameleg zsírt, a sütőport, 2 db egész tojást, a tejfölt, sózd, borsozd.
- Dolgozd össze alaposan és nyújtsd ki egy cm vékonyra.
- A tetején oszlasd el egyenletesen a jól ledarált tepertőt.
- Hajtogasd össze, nyújtsd ki még egyszer, majd megint hajtsd össze.
- Hagyd pihenni a tésztát egy órán át.
- Nyújtsd ki, hajtogasd, megint nyújtsd ki ujjnyi vastagra.
- Rácsozd be a tésztalap tetejét egy késsel.
- Szaggasd ki kis átmérőjű pogácsaszaggatóval. Kend meg a tetejét egy felvert tojással.
- Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd aranybarnára.