Elkészítési idő: 70 perc sütéssel együtt
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 4-5 db alma (kb. 70-80 dkg) lereszelve
- 40 dkg szélesmetélt enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál barack- vagy szilvalekvár
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje kemény habbá verve
- 1 pici csipet só
- őrölt fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 8 + 2 dkg sütőmargarin felolvasztva
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 5 dkg mazsola (opcionális)
- 1 mély tepsi
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- A lereszelt almát keverd össze a citromhéjjal, a citromlével, pici csipet sóval, és a fahéjjal (ha mazsolát is teszel bele, akkor azzal is).
- A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral.
- A tojásfehérjehabot elegyítsd a gyümölcslekvárral.
- Csurgasd az olvasztott margarint a tésztára, majd forgasd át az almás és a cukros-tojásos elegyekben.
- Öntsd az egészet margarinnal kikent, prézlivel behintett tepsibe. Kend meg az étel tetejét a lekváros habbal.
- Told a tepsit az előmelegített sütőbe. Süsd a habos bevonat pirulásáig.
- Tálald melegen. Jó étvágyat!
Összár: mazsola nélkül 800 - 950 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: fahéjas almás metélt, almával rakott tészta, rakott tészta almával és mazsolával recept