Elkészítési idő: 240 perc áztatás + 90 perc főzéssel - sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 1 zacskó csicseriborsó (25 dkg), vagy ugyanennyi szója
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kisebb tojás
- só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- őrölt kömény ízlés szerint
- őrölt koriander ízlés szerint
- őrölt pirospaprika ízlés szerint (az sem baj, ha csíp)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi nagyon apróra metélt petrezselyem
- 1 pici fej hagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Felhasználás előtt legalább négy órával áztasd a csicseriborsót hideg vízbe. Válogasd ki belőle a rossz szemeket.
- Főzd meg a csicseriborsót puhára, majd szűrd le.
- Pépesítsd egy turmixgépben a borsót a hagymafélékkel.
- Gyúrd össze a pépet a zsemlemorzsával, a tojással és a szódabikarbónával.
- Ízesítsd a masszát a fűszerekkel ízlés szerint. Hagyd állni 10 percet.
- Formázz a masszából apró, 2,5-3 centiméteres golyókat.
- Dobd a fasírtgolyókat bő, forró olajba, s süsd őket pirosra.
- Hidegen és melegen egyaránt ízletes. Jó étvágyat!
Összár: 350 - 440 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csicseriborsó-fasírt, szójafasírt, vegafasírt, pita töltelék