2011. december 9., péntek

Hagymás májleves


Jellemzők: olcsó és gyors leves
Elkészítési idő: 40 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****



Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg sertésmáj megtisztítva és felcsíkozva
  • 5 vöröshagyma vastagra karikázva
  • őrölt fekete bors
  • egy teáskanál ecet
  • ételízesítő
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál búzafinomliszt
  • 2 evőkanál étolaj vagy sertészsír
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem, vagy kevés friss
  • 1 pohár tejföl (175 g, a tálaláshoz)
  • zöldhagymakarikák (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:
  1. A csíkokra vágott májat és a karikákra vágott hagymát 1 liter hideg vízben tedd oda főni. 
  2. Készítsd a lisztből, a zsiradékból és a pirospaprikából piros rántást. Hígítsd fel kevés vízzel, majd keverd a már puha májhoz.
  3. Ízesítsd a levest petrezselyemmel, majoránnával, mustárral, cukorral, sóval, ecettel. Felforrás után kavargatva főzd a levest még további 5 percig.
  4. Tálald melegen, tejföllel meglocsolva, zöldhagymakarikákkal megszórva. Jó étvágyat! 

Összár: 450 - 550 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: májas hagymaleves