Jellemzők: olcsó és gyors leves
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg sertésmáj megtisztítva és felcsíkozva
- 5 vöröshagyma vastagra karikázva
- őrölt fekete bors
- egy teáskanál ecet
- só
- ételízesítő
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál búzafinomliszt
- 2 evőkanál étolaj vagy sertészsír
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál szárított petrezselyem, vagy kevés friss
- 1 pohár tejföl (175 g, a tálaláshoz)
- zöldhagymakarikák (a tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés:
- A csíkokra vágott májat és a karikákra vágott hagymát 1 liter hideg vízben tedd oda főni.
- Készítsd a lisztből, a zsiradékból és a pirospaprikából piros rántást. Hígítsd fel kevés vízzel, majd keverd a már puha májhoz.
- Ízesítsd a levest petrezselyemmel, majoránnával, mustárral, cukorral, sóval, ecettel. Felforrás után kavargatva főzd a levest még további 5 percig.
- Tálald melegen, tejföllel meglocsolva, zöldhagymakarikákkal megszórva. Jó étvágyat!
Összár: 450 - 550 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: májas hagymaleves