2009. április 19., vasárnap

Krumplis pogácsa (egyszerű!)

Hozzávalók:
50 dkg főtt és áttört burgonya, 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1 dl tej, 3 tojás, egy kiskanál cukor, só, 20 dkg trappista sajt.

Elkészítés:
A tört és kihűlt burgonyát elkeverjük a liszttel, a margarinnal összemorzsoljuk ezeket, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Egy teáskanálnyi sót hozzáadunk, majd 2 tojás, plusz egy fehérje társításában alaposan összegyúrjuk.

A masszából három egyforma vékonyságú lapot nyújtunk, majd egymásra helyezzük ezeket.A középső és a fedőlap közé kerüljön a lereszelt trappista 2/3-a. Hagyjuk kelni egy órát a pogácsa alapját, majd megkenjük a maradék tojássárgájával, enyhén megsózzuk a tetejét és rászórjuk egyenletesen a reszelt sajt másik részét. Közepes lángon süssük addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Kategória: szuperolcsó.

Burgonyás - sajtos pogácsa egyszerűn