Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg sertés- vagy marhapörkölt (szaftjával együtt ennyi), 3 db paradicsom, 3 db paprika (vagy egy üveges lecsó fele), nokedli/galuska (lásd ott), kapor, bors, egy pohár (175 g) zsírszegény tejföl.
Elkészítése:
- A pörköltöt melegítsd fel, majd tedd bele a lenyúzott, felkarikázott paradicsomot, valamint a szintén kör alakúra szeletelt paprikát.
- Adj hozzá egy kevés vizet, s fedővel letakarva, kis lángon párold a zöldségeket puhára. (Kb. 7 perc)
- A friss galuskát (20 dkg lisztből készültet) keverd el a forró pörkölttel és a tejföllel, valamint kevés szárított vagy friss kaporral. Tartsd takaréklángon (alacsony hőfokozaton) még egy-két percig, közben pedig kavargasd.
- Tálald savanyúsággal vagy fejessalátával.