2011. október 29., szombat

Bácskai pörkölt galuskával egyszerűen

Egy újabb ötlet a maradék felhasználására - érdemes egyszerre több adagnyi pörköltet készítened, s az el nem fogyasztott mennyiségeket kisebb adagokban lefagyasztanod. Később már csak ki kell olvasztani egy-egy dobozzal, s ha feltuningolod a húsételt, az íze frissnek tűnik.



Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg sertés- vagy marhapörkölt (szaftjával együtt ennyi), 3 db paradicsom, 3 db paprika (vagy egy üveges lecsó fele), nokedli/galuska (lásd ott), kapor, bors, egy pohár (175 g) zsírszegény tejföl.

Elkészítése: 

  1. A pörköltöt melegítsd fel, majd tedd bele a lenyúzott, felkarikázott paradicsomot, valamint a szintén kör alakúra szeletelt paprikát.
  2. Adj hozzá egy kevés vizet, s fedővel letakarva, kis lángon párold a zöldségeket puhára. (Kb. 7 perc)
  3. A friss galuskát (20 dkg lisztből készültet) keverd el a forró pörkölttel és a tejföllel, valamint kevés szárított vagy friss kaporral. Tartsd takaréklángon (alacsony hőfokozaton) még egy-két percig, közben pedig kavargasd.
  4. Tálald savanyúsággal vagy fejessalátával.