2011. december 12., hétfő

Édes tejleves recept

Jellemzők: finom édes leves
Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: *****


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 liter tej
  • 2-3 palacsinta vékony csíkokra metélve vagy 10 dkg cérnametélt enyhén sós vízben kifőzve
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 2 púpozott evőkanál kristálycukor (vagy vanílarúd bele + 3 evőkanál cukor)
  • 1 citrom reszelt héja (vagy kb. 2 teáskanál citromhéjpor)
  • 2 evőkanál búzafinomliszt
  • 1 pici csipet só

Elkészítés:
  1. A tojássárgáját és a lisztet keverd kevés tejjel csomómentesre egy főzőedényben, majd hígítsd fel a többi tejjel is. 
  2. Kis lángon tedd oda főni. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, sóval.
  3. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be az ételt. Ha elkészült, keverd el benne a vajdarabot. 
  4. Tálald a palacsintacsíkokkal megszórva. Hidegen és melegen egyaránt finom. Jó étvágyat!

Összár: 400 - 450 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tejleves palacsintával, vaníliás tejleves cérnametélttel recept, palacsintás tejleves recept.