2011. október 14., péntek

Zöldséges ragu velencei módra - egyszerű, könnyű, laktató

Hozzávalók:

  • 20 dkg felkarikázott sárgarépa
  • 10 dkg felkarikázott petrezselyemgyökér
  • 30 dkg zöldbab (mirelit)
  • egy kis konzerves (vagy kb. két evőkanál) paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt édesnemes paprika
  • 4 db tojás
  • egy pohár (150-175 g) tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • két evőkanál étolaj
  • sütőmargarin 
  • zsemlemorzsa
  • 15 dkg füstölt, főtt tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • kb. 35-40 dkg szarvacskatészta


Elkészítés:

  1. A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. 
  2. A tojások sárgáit kikeverjük a tejföllel, 5 dkg reszelt sajttal és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tojásfehérjét keményre kiverjük, majd lassan elvegyítjük az sárgájából készült eleggyel, illetve a főtt tésztával.
  4. A hagymát felkockázzuk, megfonnyasztjuk az étolajon, kiolvasztjuk rajta a paprikát. Megpároljuk benne a zöldbabot, a répát és a petrezselyemgyökeret. Ha a zöldség puha, elkeverjük benne a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítjük és belecsíkozzuk a füstölt tarját.
  5. Egy nagy, margarinnal kikent tálba belehalmozzuk a tésztás keveréket, a közepébe pedig mélyedést vájunk, ebbe öntjük a zöldségből készült pörköltet.
  6. A zöldség tetejét meghintjük egy-két evőkanál prézlivel, a tésztára pedig rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Az egész étel tetejére apró margarindarabokat szórunk.
  7. 150-160 fokon süssük szép pirosra.