- 20 dkg felkarikázott sárgarépa
- 10 dkg felkarikázott petrezselyemgyökér
- 30 dkg zöldbab (mirelit)
- egy kis konzerves (vagy kb. két evőkanál) paradicsompüré
- 1 teáskanál őrölt édesnemes paprika
- 4 db tojás
- egy pohár (150-175 g) tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- két evőkanál étolaj
- sütőmargarin
- zsemlemorzsa
- 15 dkg füstölt, főtt tarja
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- kb. 35-40 dkg szarvacskatészta
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.
- A tojások sárgáit kikeverjük a tejföllel, 5 dkg reszelt sajttal és sóval, borssal ízesítjük.
- A tojásfehérjét keményre kiverjük, majd lassan elvegyítjük az sárgájából készült eleggyel, illetve a főtt tésztával.
- A hagymát felkockázzuk, megfonnyasztjuk az étolajon, kiolvasztjuk rajta a paprikát. Megpároljuk benne a zöldbabot, a répát és a petrezselyemgyökeret. Ha a zöldség puha, elkeverjük benne a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítjük és belecsíkozzuk a füstölt tarját.
- Egy nagy, margarinnal kikent tálba belehalmozzuk a tésztás keveréket, a közepébe pedig mélyedést vájunk, ebbe öntjük a zöldségből készült pörköltet.
- A zöldség tetejét meghintjük egy-két evőkanál prézlivel, a tésztára pedig rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Az egész étel tetejére apró margarindarabokat szórunk.
- 150-160 fokon süssük szép pirosra.