2011. december 7., szerda

Almás - csirkemelles rizseshús

Jellemzők: rizses egytálétel csirkemellel és almával. 
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 50 dkg csirkemellfilé megtisztítva, csíkokra vágva
  • 4 db közepes alma lehéjazva, magház nélkül, apró kockákra vágva
  • 30 dkg rizs enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
  • 2 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl főzőtejszín (esetleg fél pohár tejföl)
  • 0,5 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés:
  1. Dinszteld meg a zsiradékon a hagymát, majd fehérítsd ki rajta a húst.
  2. Add a hús mellé az almakockákat. Fűszerezd ételízesítővel, fahéjjal, borssal, sóval, köménnyel, curryvel, fokhagymával. Öntsd fel kevés vízzel, s kis lángon tartva, fedő alatt párold puhára a húst.
  3. Ha a hús megpuhult és az alma valamelyest szétfőtt, keverd hozzá a főzőtejszínt.
  4. A főtt, leszűrt rizst keverd össze a rizzsel, vagy tálald a szaftos csirkemellet a rizshalmok tetejére szedve. Jó étvágyat!


Összár: 850 - 1000 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: almás - tejszínes rizs csirkemellből