Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemellfilé megtisztítva, csíkokra vágva
- 4 db közepes alma lehéjazva, magház nélkül, apró kockákra vágva
- 30 dkg rizs enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
- 2 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 1 teáskanál fahéj
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- őrölt fekete bors
- 1 dl főzőtejszín (esetleg fél pohár tejföl)
- 0,5 teáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál currypor
- só
- 2 teáskanál ételízesítő
- 0,5 dl étolaj
Elkészítés:
- Dinszteld meg a zsiradékon a hagymát, majd fehérítsd ki rajta a húst.
- Add a hús mellé az almakockákat. Fűszerezd ételízesítővel, fahéjjal, borssal, sóval, köménnyel, curryvel, fokhagymával. Öntsd fel kevés vízzel, s kis lángon tartva, fedő alatt párold puhára a húst.
- Ha a hús megpuhult és az alma valamelyest szétfőtt, keverd hozzá a főzőtejszínt.
- A főtt, leszűrt rizst keverd össze a rizzsel, vagy tálald a szaftos csirkemellet a rizshalmok tetejére szedve. Jó étvágyat!
Összár: 850 - 1000 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: almás - tejszínes rizs csirkemellből