Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 tojás egy tálban habosra keverve
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 liter víz
- 1 púpozott evőkanál sertészsír (vagy 2 evőkanál étolaj)
- 2 evőkanál egész köménymag
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- kruton (pirítóskockák, opcionális)
- finomra metélt petrezselyemzöld vagy zöldhagyma (opcionális)
Elkészítés:
- Pirítsd meg a köménymagot a zsiradékon, majd hintsd meg a liszttel és a pirospaprikával. Készíts belőle világos rántást.
- Öntsd fel vízzel, s sózd meg.
- Főzd fel a levest. Ha felfőtt, csurgasd bele a felvert tojásokat, s folyamatosan kevergetve tartsd még további 2 percig a forró tűzhelyen az ételt.
- Tálald forrón, krutonnal és/vagy friss zöldekkel megszórva. Jó étvágyat!
Összár: kb. 200 - 250 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tojásleves köménymaggal