Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adagnyi fánktésztához:
- 1 liter tej
- 4 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg liszt + liszt a gyúródeszka megszórásához
- csipetnyi só
Hozzávalók a panírhoz:
- 2 tojásfehérje felverve
- zsemlemorzsa
Továbbá:
- a sütéshez étolaj
- a tálaláshoz vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tojássárgájákat keverd simára a cukorral, a liszttel, a sóval, a vaníliás cukorral és kevés tejjel.
- Hígítsd fel a többi tejjel, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrítsd be a masszát.
- A forró, sűrű masszát öntsd egy kilisztezett gyúródeszkára, majd várd meg, míg kihűl.
- Formázz vizes kézzel kicsi gombócokat a masszából (vagy egy kicsi átmérőjű, bevizezett pohárral szaggass ki belőle pogácsákat).
- A gombócokat forgasd meg a felvert tojásfehérjében, majd a prézliben.
- Dobd azokat bő, forró olajba.
- Süsd meg őket pirosra.
- Tálald vaníliás cukorral meghintve,
- Jó étvágyat!