Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz (kb. 24 db kicsi fánkhoz):
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 2 egész tojás
- 1 dl - 1,5 dl tej
- fél tasak sütőpor
- a sütéshez étolaj
- A további ízesítéshez: kb. 10 dkg cukor elkeverve 2 teáskanál őrölt fahéjjal
Elkészítés:
- Keverd el a lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sütőporral, a tejjel és egy csipetnyi sóval csomómentesre. Dolgozd össze alaposan.
- Hevítsd fel az olajat.
- Fogj két teáskanalat. Az egyikkel vájj ki bőségesen a masszából, s a másik teáskanállal segíts a tésztadarabnak belepottyanni az olajba. (Így kapja a chuva a könnycseppformáját.) Egyszerre csak néhány chuvát süss, nehogy összeragadjanak. Forgasd meg alaposan azokat az olajban, hogy jól átsüljenek. A jó bolinho de chuva aranybarna.
- A kisült darabokat fektesd konyhai papírtörlőkendőre, hogy az feligya a felesleges zsiradékot.
- A még forró fánkocskákat forgasd meg a fahéjas cukorban.
- Próbáld a kisült darabokat melegen tartani, mert csak a forró könnycseppfánk a finom!
- Jó étvágyat!