2011. november 15., kedd

Rakott palacsinta túrósan

Jellemzők: kiadós, édes főétel. Kevés savanykásabb lekvárral együtt fogyasztva még finomabb!
Elkészítési idő: palacsintasütés + 40 perc 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy nagy adaghoz:
  • 12 db nagy átmérőjű édes palacsinta
  • 50 dkg tehéntejből készült krémtúró (a Lidl keménydiszkont-áruházláncban Pilos márkanéven fut, kicsi vödörbe van csomagolva és olcsóbb, mint ugyanennyi mennyiségű hagyományos túró)
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje kemény habbá verve
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • étolaj egy tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés:
  1. Egy tűzállótálat kenj ki kevés étolajjal és fektess bele egy palacsintát. Egy másik palacsintát tégy félre. A maradék tízet pedig vágd vékony, hosszú csíkokra.
  2. A túrókrémet keverd el a cukorral, a tojások sárgájával, a grízzel, a vaníliás cukorral, óvatosan a kemény tojásfehérjehabbal, végül pedig a mazsolával és a palacsintacsíkokkal.
  3. Öntsd a tál tartalmát a tűzálló edénybe, majd fedd be a félretett tésztalappal.
  4. Süsd előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben 15-20 percen át.
  5. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: rakott túrós palacsinta.