Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 barnult banán húsa áttörve
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 22 dkg liszt
- 1,5 dl étolaj
- kerek tortaforma zsiradékkal kikenve és vékonyan belisztezve
- A mázhoz: 15 dkg porcukorból, 1 tojásfehérjéből és 1 evőkanál citromléből készített cukormáz.
Elkészítés:
- Melegítsd elő 180 Celsius fokosra a sütőt.
- Verd a 2 tojást egy edénybe. Add hozzá a banánhúst, az étolajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül evőkanalanként adagold hozzá a lisztet. Keverd egynemű tésztává.
- A tésztát öntsd a kerek formába (vagy egy kisebb tepsibe). Csúsztasd az előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 perc kell neki, hogy megsüljön. (A 25. percnél szórj a tészta közepébe egy fogpiszkálót, hogy megtudd, nyers-e.)
- A kész süteménylap tetején oszlasd el egyenletesen (pl. egy fa spatula segítségével) a cukormázat.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: banán szelet, banános süti, banánsütemény.