Elkészítési idő: 10 perc + 3 nap érlelés + 60 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók:
- 5 nagy narancs héja apró csíkokra vágva (lehetőleg vegyszerrel nem kezelt narancs)
- 1 citrom héja apró csíkokra vágva (szintén kezeletlen, lehetőség szerint)
- 1 kg kristálycukor
- 5 dkg citromasav
Elkészítés:
- A citrusfélék héját keverd el a citromsavval és önts rá 1 liter hideg vizet.
- Hagyd állni 3 napig hűvös helyen.
- Főzd fel a cukrot öt liter vízzel, majd hűtsd ki.
- Turmixold le a narancs- és citromhéjat a levével együtt, majd keverd el a cukorsziruppal alaposan.
- Szűrd le a levet.
- Töltsd a levet műanyag palackokba (kiürült ásványvizes vagy üdítős palack pl.), majd zárd le.
- Az így kapott narancsital hűtőszekrényben 10 napig eláll.