Elkészítési idő: 20 perc + 1 nap érlelés + 60 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 6 db nagy (kb. 1,5 kg) narancs (ha van benne mag, azt el kell távolítani)
- 2,5 kg cukor
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- 40 szem citrompótló
Elkészítés:
- Az alaposan ledarált / leturmixolt narancshúsra, valamint 3 db darabokra vágott narancshéjra önts rá 1,5 liter felforralt vizet és keverd el.
- Amikor kissé kihűlt, add hozzá a citrompótlót.
- Tedd az edényt letakarva hűvös helyre egy teljes napra.
- Másnap távolítsd el a narancshéjakat és szűrd át a levet.
- Főzz fel 1 liter vizet a cukorral lassú tűzön. Amint forrni kezd, kapcsold le a tűzhelyet alatta. A lényeg az, hogy a kristálycukor jól feloldódjon.
- Amikor kicsit meghűlt a cukorszirup, keverd el benne alaposan a leszűrt narancslevet és a nátrium-benzoátot
- Töltsd üvegekbe a szörpöt. Zárd le szorosan celofánnal és kupakkal is.
- Tárold hűvös, sötét kamrában.