Elkészítési idő: 75-80 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 40 dkg füstölt kolbász apró kockákra vágva
- 60 dkg sütőtökhús apró kockákra vágva, megpárolva és összeturmixolva
- 1,2 liter víz
- 2 húsleveskocka
- 1 evőkanál étolaj
- két teáskanál szárított oregánó
- 1 vöröshagyma apró kockákra vágva
- fél teáskanálnyi őrölt római kömény
- 2 közepes burgonya meghámozva, apró kockákra vágva
- 5 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 dl főzőtejszín
- A tálaláshoz: pár friss levél koriander apró csíkokra vágva + egy kevés apróra kockázott vöröshagyma
Elkészítés:
- Főzd fel a vizet és oldd fel benne a két húsleveskockát.
- Egy másik edényben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát és süsd 1 percig.
- Add hozzá a sütőtökpürét, a krumplit és a kolbászt, majd öntsd fel a húslevessel. Fűszerezd az oregánóval és római köménnyel.
- Forrald fel, majd csökkentsd alatta a tűzhelylap hőmérsékletét és főzd lassan addig, amíg a burgonya meg nem puhul (kb. 35-40 perc).
- Ha megpuhult a krumpli, vedd le az edényt a tűzről és hagyd hűlni 10 percet.
- Keverd el benne a tejszínt.
- Tálald melegen, friss korianderlevél-csíkokkal és kevés vöröshagymakockával megszórva.
- Jó étvágyat!