Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 30 dkg barna csiperke megtisztítva, felszeletelve
- 1 apró fej vöröshagyma kicsi kockákra vágva
- 5 dkg vaj vagy 3 ek. olívaolaj
- 30 dkg rövid szemű rizs (Arborio)
- 0,5 dl fehérbor (mikrohullámú sütőben felforralva)
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1 dl főzőtejszín (opcionális)
- 2 húsleveskocka 1 liter vízben felfőzve, vagy 1 liter csontleves, húsleves, zöldségleves átszűrve, felforrósítva
- 1 csokor petrezselyem apróra metélve
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Hevítsd fel a zsiradékot és pirítsd meg rajta áttetszővé a rizst. Vigyázz, hogy ne égjen oda.
- Dobd rá a hagymakockákat és a gombaszeleteket, majd öntsd rá a bort. Kevergesd az ételt addig, amíg a bor el nem párolog.
- Öntsd az ételre a liternyi, felforralt húslevest.
- Párold kb. 7-8 percig a rizst.
- Végül, ha megpuhultak a rizsszemek, ízesítsd sóval, borssal, a petrezselyemzölddel, kavargasd a tűzön még egy kicsit, majd kapcsold le alóla a tűzhelyet. Keverd el benne a főzőtejszínt.
- Tálald forrón, reszelt sajttal megszórva!
- Jó étvágyat!