Hozzávalók négy személyre: 2 db sertés hátsócsülök, 1 kg héjában főtt krumpli, 1 üveg konzervlecsó (vagy 4 paprikából, 2 paradicsomból és 2 fej hagymából készített lecsóalap), 2 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, őrölt pirospaprika, só, bors, 1 babérlevél.
Elkészítés:
- A csülköket a hentessel vágasd félbe (vagy, ha tudod, vágd szét magad otthon). Mosd és szárítsd meg a darabokat, s sózd be jól. A fokhagymagerezdeket vágd darabokra és tűzdeld meg vele a húst.
- Enyhén sós vízben, egy babérlevél kíséretében tedd oda párolódni a csülökdarabokat. Párold addig, amíg a hús el nem kezd leválni a csontról.
- A burgonyát és a hagymát karikázd fel.
- A hagymát párold meg egy kis sertészsíron, majd add hozzá a lecsót.
- Egy tűzálló tál aljára tégy kevés zsírt. Erre halmozd fel a krumplikarikákat. Sózd, borsozd, majd öntsd rá a lecsót.
- A megfőtt húst csontozd ki. A csülökdarabokat helyezd el a burgonya tetején.
- Előmelegített, forró sütőben süsd át. Kb. 30 perc kell neki, hogy megpiruljon.
- Tálald forrón! Jó étvágyat!