Hozzávalók négy fő részére: 4 db nagy csirkecomb (félbe vágva), 15 dkg kukoricaliszt, kevés cukor, só, kevés őrölt feketebors, 1 dl konyak, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl (házi) majonéz, a sütéshez olaj.
Elkészítés:
- A konyakba keverd bele a péppé zúzott fokhagymagerezdeket, ízesítsd egy teáskanál sóval és cukorral, s egy hintésnyi őrölt borssal.
- Ezt a pácot oszd el két felé. Az egyik felével kend be a csirkedarabokat, s tedd azokat a hűtőszekrénybe két-három órára.
- A bepácolt combfeleket forgasd meg kukoricalisztben, s süsd forró olajban ropogósra (lassú takaréklángon, fedő alatt, hogy jól átsüljön).
- A maradék pácot keverd el a majonézzel.
- Tálald a majonézes mártással leöntve a sült csirkecombokat, s körítsd hasábburgonyával, illetve zöldségsalátával!
- Jó étvágyat!