2011. november 2., szerda

Budai sült csirkecombok egyszerűen

Ízletes, különleges étel, amely jól mutat az ünnepi asztalokon. Hamar elkészül! Sütheted egész csirkéből is, de jó húsos csirkecombból gazdaságosabb.


Hozzávalók négy fő részére:  4 db nagy csirkecomb (félbe vágva), 15 dkg kukoricaliszt, kevés cukor, só, kevés őrölt feketebors, 1 dl konyak, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl (házi) majonéz, a sütéshez olaj.

Elkészítés: 
  1. A konyakba keverd bele a péppé zúzott fokhagymagerezdeket, ízesítsd egy teáskanál sóval és cukorral, s egy hintésnyi őrölt borssal.
  2. Ezt a pácot oszd el két felé. Az egyik felével kend be a csirkedarabokat, s tedd azokat a hűtőszekrénybe két-három órára.
  3. A bepácolt combfeleket forgasd meg kukoricalisztben, s süsd forró olajban ropogósra (lassú takaréklángon, fedő alatt, hogy jól átsüljön).
  4. A maradék pácot keverd el a majonézzel.
  5. Tálald a majonézes mártással leöntve a sült csirkecombokat, s körítsd hasábburgonyával, illetve zöldségsalátával!
  6. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: konyakos sült csirke, budai sült csirke.