Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 50 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg füstölt szalonna kockákra vágva, megpirítva
- 20 dkg juhtúró
- 1 pohár tejföl (opcionális)
- 2 evőkanál zsiradék (házi zsírral finom igazán)
- só
Elkészítés:
- Főzz fel egy liter sós vizet, majd ha forrni kezd, öntsd bele a kukoricalisztet.
- Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd olyan sűrűre, hogy a kanál megálljon benne!
- Egy tűzálló tálat zsírozz ki és zsírozott kanállal szedj a máléból egy-egy kanállal. Halmozd addig, amíg a massza fele el nem fogy.
- Zsiradékkal locsold meg az alsó réteget és hintsd meg a pirított szalonnakockákkal. Egyenletesen rakd rá a juhtúró darabjait.
- Szedd rá a puliszka másik felét. Ennek a tetejét is locsold meg zsiradékkal. Ha tejföllel szeretnéd elkészíteni, öntsd az étel tetejére a tejterméket.
- Told előmelegített, forró sütőbe 15 percre.
- Jó étvágyat!
Juhtúrós polenta
Juhtúrós kukoricamálé
Juhtúrós kukoricagánica