Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 db nem zöld, de nem is túlérett, héjazott banán hosszában félbevágva
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 dl fehérbor
- vaj, margarin vagy étolaj a sütéshez
- porcukor (opcionális)
- vaníliafagylalt (opcionális)
Elkészítés:
- A banánfeleket tedd oda főni a fehérborban. Forrald fél percig.
- Csöpögtesd le a gyümölcsöt.
- A száraz banánfeleket forgasd meg a liszt és a zsemlemorzsa keverékében.
- Süsd ki azokat hirtelen forró zsiradékban.
- Tálald ízlés szerinti mennyiségű porcukorral meghintve.
- Jól illik mellé a vaníliafagylalt.