2011. november 6., vasárnap

Fehérboros sült banán (finom desszert)

Jellemzők: gyors, télidőben nem túl drága, különleges desszert. Fagylalttal körítve jól mutat a karácsonyi asztalokon.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 4 db nem zöld, de nem is túlérett, héjazott banán hosszában félbevágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 dl fehérbor
  • vaj, margarin vagy étolaj a sütéshez
  • porcukor (opcionális)
  • vaníliafagylalt (opcionális)
Elkészítés:
  1. A banánfeleket tedd oda főni a fehérborban. Forrald fél percig.
  2. Csöpögtesd le a gyümölcsöt.
  3. A száraz banánfeleket forgasd meg a liszt és a zsemlemorzsa keverékében.
  4. Süsd ki azokat hirtelen forró zsiradékban.
  5. Tálald ízlés szerinti mennyiségű porcukorral meghintve.
  6. Jól illik mellé a vaníliafagylalt.