2009. április 24., péntek

Olcsó, kiadós krumplikrokett recept

Hozzávalók:
40 dkg burgonya, fél pohár (80-85 g) tejföl, 15-20 dkg liszt, egy konzerves darált hús (löncshús), 2 tojás, őrölt bors, őrölt pirospaprika, egy cikk fokhagyma, étolaj, prézli.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, alaposan átpasszírozzuk és kihűtjük. Összedolgozzuk a tejföllel, a löncshússal, a tojásokkal, megfűszerezzük, beletörjük a fokhagymát, majd annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy sem túl lágy, sem túl kemény tésztát kapjunk.

Hosszúkás hengereket formázunk belőle, ezeket pedig megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő, forró étolajban kisütjük.

Tálalhatjuk feltétként főzelékekre, de önmagában, salátával fogyasztva is kiváló főétel. Készülhet maradék krumplipüréből is.

Kategória: hiperolcsó.