A tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg sütőmargarin, só, késhegynyi sütőpor. A töltelékhez: 1 levesben főtt csirke (kb. 1,5 kg), 15 dkg rizs, 30 dkg vegyes leveszöldség (répa, karalábé, petrezselyemgyökér stb.), 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl, petrezselyem, bors, só, 3 tojás.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból masszát gyúrunk, annyi víz hozzáadásával, hogy omlós tésztát kapjunk, majd két-három óráig pihentetjük.
A rizst megfőzzük bő, sós vízben. A csirke húsát lefejtjük a csontokról, s a bőrével, illetve a leveszöldségekkel együtt ledaráljuk. A darálékot összevegyítjük két egész tojással, egy tojás fehérjével, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a prézlit, a főtt rizst, fél pohár tejfölt, a finomra metélt petrezselymet.
Egy kisebb, de mély tepsit veszünk elő. Az alját kikenjük kevés zsiradékkal. A tésztából kettő, a tepsi méretével egyező, egyforma vastagságú lapot nyújtunk. Az alsó lapot belehelyezzük a tepsibe, erre tesszük egyenletesen a tölteléket, majd betakarjuk a másik lappal. A tetejét a harmadik tojás sárgájávak és a maradék tejföllel kenjük be, majd forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
Kategória: olcsó.