2009. április 24., péntek

Olcsó bundás sajtfánk recept

Hozzávalók:
10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg gríz, 20 dkg olcsó tömbsajt, 7-8 dl tej, egy kanálnyi margarin, 5 tojás, némi finomra metélt petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A margarint a tejjel együtt felfőzzük, majd beleszórunk körülbelül 15 dkg búzadarát (kicsit többet, kicsit kevesebbet: a masszának jó sűrűnek kell lennie). Gyakori keverés mellett besűrítjük, majd langyosra hűtjük.

A szilárd kásában elkeverünk 5 dkg lisztet, az élesztőt és 3 tojást. Belereszelünk 15 dkg sajtot, ízesítjük a fokhagymák pépjével, kevés petrezselyemmel, sóval és borssal. Keleszteni nem kell. Tojás méretű galuskákat szaggatunk belőlük, majd bepanírozzuk némi liszt, 2 tojás és 5 dekányi reszelt sajt keverékében.
Forró olajban süssük ki és tálaljuk frissen.

Kategória: szuperolcsó.