Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 1 kg csirkeszárny megtisztítva, szárnytövek nélkül, félbevágva, leszárítva
- 2 közepes répa felkockázva
- 40 dkg hosszúszemű rizs átmosva, leszűrve
- 2 maroknyi (kb. 10 dkg) zöldborsó
- 1 csokor (4-5 db) zöldhagyma apróra karikázva
- 2 leveskocka 1 liter vízben felfőzve
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra metélve
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 dl étolaj (vagy olívaolaj)
Elkészítés:
- Az olajat forrósítsd fel egy edényben, majd pirítsd meg rajta a csirkeszárnyfeleket. Ízesítsd sóval és borssal.
- Add hozzá a répakockákat, a petrezselymet, a zöldborsót, a zöldhagymakarikákat és a rizst. Öntsd fel a vízben felfőzött leveskockával.
- Ha felforrt az edény tartalma, takard le fedővel, s vedd alatta a tűzhelyet takarékra. Párold kb. 25-30 percig.
- Amikor elkészült, csak lazán keverd át, hogy össze ne törjön.
- Tálald forrón. Jó étvágyat!
Összár: szezontól függően 850-1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: zöldhagymás rizses hús csirkeszárnyból, csirkeszárnyas rizseshús recept, csirkés-zöldhagymás-petrezselymes rizs,