2011. december 17., szombat

Zöldhagymás-rizses csirkeszárny

Jellemzők: egytálétel rizsből és csirkeszárnyból, zöldhagymával és egyéb zöldségekkel ízesítve
Elkészítési idő: 60 perc 
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók 4-5 adaghoz:
  • 1 kg csirkeszárny megtisztítva, szárnytövek nélkül, félbevágva, leszárítva
  • 2 közepes répa felkockázva
  • 40 dkg hosszúszemű rizs átmosva, leszűrve
  • 2 maroknyi (kb. 10 dkg) zöldborsó
  • 1 csokor (4-5 db) zöldhagyma apróra karikázva
  • 2 leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra metélve
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 dl étolaj (vagy olívaolaj)

Elkészítés:
  1. Az olajat forrósítsd fel egy edényben, majd pirítsd meg rajta a csirkeszárnyfeleket. Ízesítsd sóval és borssal.
  2. Add hozzá a répakockákat, a petrezselymet, a zöldborsót, a zöldhagymakarikákat és a rizst. Öntsd fel a vízben felfőzött leveskockával.
  3. Ha felforrt az edény tartalma, takard le fedővel, s vedd alatta a tűzhelyet takarékra. Párold kb. 25-30 percig.
  4. Amikor elkészült, csak lazán keverd át, hogy össze ne törjön.
  5. Tálald forrón. Jó étvágyat!


Összár: szezontól függően 850-1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: zöldhagymás rizses hús csirkeszárnyból, csirkeszárnyas rizseshús recept, csirkés-zöldhagymás-petrezselymes rizs,