2011. december 1., csütörtök

Téli vitaminsaláta

Jellemzők: télen is viszonylag olcsón beszerezhető zöldségekből készül ez a saláta. A recept szerinti mennyiségben összeállítva húsételek + köret mellé fogyasztható, duplázott porciókból megvalósítva maga lesz a köret (négy fő részére).
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc érlelés
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 50 dkg téli káposzta legyalulva (akár vöröskáposzta is lehet)
  • 1 csomó petrezselyemzöld nagyobb darabokra vágva
  • 1 fej hagyma vékonyra gyalulva
  • 2 nagyobb sárgarépa vékonyra reszelve
  • 1 átlagos méretű fekete retek (téli retek)
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál (alma)ecet

Elkészítés:
  1. A káposzta-, hagyma-, répa- és retekdarabokat sózd be, keverd össze alaposan, majd hagyd fél órát állni.
  2. Add hozzá a petrezselyemzöldet, s keverd a zöldségekhez a mézet, az olajat és az almaecetet.
  3. Jó étvágyat!

Összár: 300 - 350 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: téli vegyes friss vegyessaláta recept