2011. december 1., csütörtök

Hagymás - szalonnás spagettitorta

Jellemzők: finom egytálétel sok hagymával, szalonnával és gépsonkával.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: **** 


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 5 nagy vöröshagyma karikákra vágva
  • 40 dkg spagetti enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
  • 20 dkg gépsonka felcsíkozva
  • 15 dkg füstölt szalonna felcsíkozva
  • 4 dl tej
  • 1 húsleveskocka
  • 4 dl víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 szál zöldhagyma felkarikázva (opcionális)
  • sütőtál zsiradékkal kikenve

Elkészítés:
  1. Olvaszd ki a szalonna zsírját egy lábasban, s pirítsd meg rajta a sonkacsíkokat. Szedd ki ezeket egy tányérra a szalonnapörcökkel együtt.
  2. A lábasban maradt zsíron süsd meg a hagymakarikákat üvegesre. Szórd meg a liszttel, keverd el, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet.
  3. Add a hagymás léhez a szétmorzsolt leveskockát, némi sót, borsot és a szerecsendiót. Kevergetve, lassú tűzön forrald fel. Ha besűrűsödött, tedd vissza az edénybe a szalonnapörcöket és a sonkacsíkokat.
  4. Vedd le az edényt a tűzről, hűtsd pár percig, majd keverd a mártáshoz a tojásokat.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
  6. Tedd a sütőtálba a spagettit. Öntözd meg a hagymás-szalonnás egyveleggel. Told 20-25 percre a forró sütőbe.
  7. Tálald zöldhagyma-karikákkal megszórva. Jó étvágyat! 

Összár: 750 - 850 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sonkával - szalonnával - hagymával rakott spagetti / tészta, csőben sült spagetti hagymával