Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 5 nagy vöröshagyma karikákra vágva
- 40 dkg spagetti enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
- 20 dkg gépsonka felcsíkozva
- 15 dkg füstölt szalonna felcsíkozva
- 4 dl tej
- 1 húsleveskocka
- 4 dl víz
- 4 evőkanál liszt
- 4 tojás
- 1 evőkanál ételízesítő
- só
- őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 szál zöldhagyma felkarikázva (opcionális)
- sütőtál zsiradékkal kikenve
Elkészítés:
- Olvaszd ki a szalonna zsírját egy lábasban, s pirítsd meg rajta a sonkacsíkokat. Szedd ki ezeket egy tányérra a szalonnapörcökkel együtt.
- A lábasban maradt zsíron süsd meg a hagymakarikákat üvegesre. Szórd meg a liszttel, keverd el, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet.
- Add a hagymás léhez a szétmorzsolt leveskockát, némi sót, borsot és a szerecsendiót. Kevergetve, lassú tűzön forrald fel. Ha besűrűsödött, tedd vissza az edénybe a szalonnapörcöket és a sonkacsíkokat.
- Vedd le az edényt a tűzről, hűtsd pár percig, majd keverd a mártáshoz a tojásokat.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Tedd a sütőtálba a spagettit. Öntözd meg a hagymás-szalonnás egyveleggel. Told 20-25 percre a forró sütőbe.
- Tálald zöldhagyma-karikákkal megszórva. Jó étvágyat!
Összár: 750 - 850 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sonkával - szalonnával - hagymával rakott spagetti / tészta, csőben sült spagetti hagymával