2011. december 1., csütörtök

Almás zellersaláta

Jellemzők: karakteres ízű téli saláta sok-sok vitaminnal. Sült húsok, sült tengeri halak, fasírtfélék mellé remek köret. A maradék 2 napig eláll a hűtőben.
Elkészítési idő: 20 perc + 30 perc érlelés
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók 4 - 6 adaghoz:
  • 1 kg zellergumó megtisztítva, kis lyukú reszelőn lereszelve
  • 4 db közepes zöldalma, kis lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 citrom leve
  • 1 pohár tejföl (175 g) VAGY ugyanennyi natúr joghurt
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál sűrű majonéz
  • néhány friss zellerlevél csíkokra megélve

Elkészítés:
  1. A lereszelt zellerben keverd el alaposan a citrom levét. 
  2. Add hozzá az almareszeléket, majd a majonézt, a tejfölt, némi sót, borsot és a zellerzöld csíkjait.. Forgasd jól át az összetevőket.
  3. Hagyd a salátástál tartalmát legalább 30 percen keresztül összeérni.
  4. Jó étvágyat!

Összár: 550 - 650 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: zelleres almasaláta