Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy nagy adaghoz:
- 40 dkg sertésmáj vagy marhamáj megtisztítva
- 1 csomó friss petrezselyemzöld apróra metélve (vagy egy teáskanálnyi szárított)
- 5 db tojássárgája
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 2 db zsemle vagy másfél szelet szikkadt kenyér megáztatva és kinyomkodva
- 5 db tojásfehérje kemény habbá verve
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- zsiradékkal vastagon kikent, kevés zsemlemorzsával megszórt tűzálló tál a sütéshez
Elkészítés:
- Vágd a májakat néhány nagyobb darabba, és nem sós vízben főzd meg azokat. Felforrástól számítva kb. 12-15 perc múlva már puhák lesznek.
- A főtt májdarabokat és a hagymát darált le vagy turmixold össze.
- A tojások sárgáját keverd habosra 3 dkg vajjal, majd a megáztatott pékárúval. Keverd el előbb a májas-hagymás egyveleggel és a petrezselyemaprólékkal, majd a tojásfehérjehabbal. Fűszerezd, majd add hozzá a szódabikarbónát. Óvatosan kavard össze a hozzávalókat.
- A tál tartalmát öntsd egy kikent, morzsával megszórt, kisebb tűzállótálba.
- Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe és süsd kb. 15 percig.
- Jó étvágyat!