Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók egy kerek tortaforma kibéleléséhez:
- 2 nagy csomag babapiskóta (2x200 g)
- 2 nagy poharas tejföl, 12%-os zsírtartalmú (2x450 g) [Vigyázat! Több tejipari cég nem tölt 450 grammot a nagy tejfölös pohárba!]
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb. 60 - 70 dkg édes mandarin, mag nélküli, lehéjazva, cikkekre szedve
- egy kerek, mély tortasütőforma
Elkészítés:
- Keverd habosra a tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban.
- Rakd ki a forma alját és az oldalát babapiskótával.
- Öntsd a cukros tejföl 1/3-át az alsó babapiskóta-rétegre.
- Kerüljön erre egy sor mandarincikk.
- A következő rétegek: 1 sor babapiskóta, a tejföl 1/3-a, mandarincikkek, még 1 sor babapiskóta, a tejföl utolsó 1/3-a.
- Végül pakold meg a maradék mandarinnal a torta tetejét, s tedd a hűtőszekrénybe legalább 90 percre, hogy az ízek összeérjenek, s a babapiskóta magába szívja a nedvességet.
- Jó étvágyat a finom téli csemegéhez!
Összár: a hipermarketek vagy diszkontok látogatói akár kevesebb, mint 1000 Ft-ból is kihozhatják a tortát, babapiskóta 2x200, tejföl 2x200, porcukor 35, vaníliás cukor 15, mandarin kb. 150 Ft (2011).
Egyéb elnevezések: mandarinos - tejfölös babapiskóta torta, tejfölös gyümölcstorta, narancs torta sütés nélkül